BAM heeft met een groot team van specialisten aan de bouw van Hotel Dux gewerkt. Het is een hotel in het hogere segment, met 27 kamers, een luxe restaurant en een ondergrondse parkeergarage. Aangrenzend heeft BAM eveneens een complex van acht appartementen en een café gerealiseerd.
Hotel Dux is een eigentijds viersterren-hotel, gebouwd op een markante plek aan de Roerkade te Roermond. De locatie maakt dit hotel bijzonder, maar heeft BAM ook voor grote uitdagingen gesteld. Het gebouw wordt gerealiseerd midden in de bebouwde kom en grenst aan daken van bestaande panden. Het hotel en appartementencomplex zijn ontworpen door Engelsman Architecten.
Het Hotel, gelegen aan de hoek Roerkade/St.Nicolaasstraat bestaat uit een parkeerkelder met daarboven 5 verdiepingen. In de kelder is plaats voor het parkeren van zeven auto’s die via een autolift in deze kelder kunnen komen. Op de begane grond is een restaurant gepland. Op de overige 4 verdiepingen worden 27 hotelkamers gerealiseerd.
Het Horeca+ Appartementengebouw, gelegen aan de hoek Roerkade/Koolstraat bestaat uit 5 lagen. Op de begane grond zal een café gevestigd worden. Op de overige vier lagen worden acht appartementen gerealiseerd.
De Roerkade is een toplocatie, maar deed een groot beroep op de expertise van BAM. Ten eerste is de bouwlocatie vanwege de grote verkeersdrukte een moeilijke werkplek. Dankzij medewerking van de gemeente zijn werkbare oplossingen gevonden. Ten tweede speelde het weer de bouw parten. Door extreem hoge waterstanden moest de bouw twee keer worden stil gelegd. Ook trad enige vertraging op, door het archeologisch onderzoek in de aanloop tot het bouwproject.
Bij zowel de appartementen als het hotel wordt gebruik gemaakt van zogenaamde CSM-wanden. Dit zijn in de grond gevormde wanden, welke ontstaan door vermenging van de grond met Dämmer ; een mengsel van onder andere cement en water. Na het vermengen van de grond met Dämmer, laat men er per moot van 2,2m1 twee stuks stalen profielen erin zakken, welke dienen als wapening. Vervolgens kan de bouwput ontgraven worden en dienen deze wanden als grondkering. Bij dit project dient deze CSM-wand zelfs als funderingsconstructie. Na ontgraving bouwput wordt de binnenste 20cm, van de in totaal 55cm dikke CSM-wand, afgefreesd. Vervolgens wordt de keldervloer opgelegd op de CSM-wand, om vervolgens een waterdichte betonnen kelderwand te storten tegen de CSM-wand. Voordelen van dit systeem zijn het trillingsvrij aanbrengen en het kort kunnen werken op belendingen. De kelder bij de appartementen en de kelder en begane grond bij het hotel worden uitgevoerd in betonwanden. Voor de rest zijn beide gebouwen opgebouwd uit dragende kalkzandsteen wanden en breedplaatvloeren met deels gevelmetselwerk en deels iso-stuc en aluminium buitenkozijnen.