BAM heeft in opdracht van Coman Engineering & Contracting voor Golden Tulip in een jaar tijd een nieuw viersterrenhotel gebouwd dat beschikt over 89 luxe kamers en suites. In het hotel bevinden zich onder andere een binnenzwembad, sauna, wellness center en beautysalon. Ook het bestaande pand is door BAM geheel gerenoveerd. De kelder, begane grond en eerste verdieping van het bestaande pand zijn aan de achterzijde uitgebreid en voorzien van een drietal liften en drie nieuwe keukens. De inrichting van de reeds aanwezige ruimtes is in zijn geheel gewijzigd. Aan de voorzijde van het pand zijn twee ‘nieuwe’ restaurants gecreëerd, een luxe restaurant ‘De Jagershorst’ en een trendy restaurant ‘Clubmet’. Aan de voorzijde, op kelderniveau, is een éénlaags zalencentrum gebouwd dat gebruikt wordt voor evenementen.
Het project betreft een uitbreiding van het reeds bestaande en goed lopende restaurant en bestaat uit vier gedeeltes, te weten: een zalencentrum, het bestaande gedeelte, de ‘schil’ (uitbreiding van het bestaande gedeelte) en een hotel. In het bestaande gedeelte en de ‘schil’ bevinden zich de restaurants en de receptie. De elektrotechnische installaties zijn onder coördinatie van BAM uitgevoerd door de Spie en de werktuigbouwkundige installaties door de Saris.
Elke hotelkamer is voorzien van een tweepersoonsbed, loungegedeelte en een badkamer met toilet, douche en ligbad. De kamerscheidende wanden bestaan uit kalkzandsteenelementen. De halfronde wanden aan de kopse kanten van iedere bouwlaag zijn uitgevoerd in kalkzandsteen. De vloeren bestaan uit geprefabriceerde breedplaten en de buitenzijde is afgewerkt met zalmkleurige bakstenen en grote aluminium puien en is aangekleed met een zestigtal ‘Franse balkons’.
Het bestaande restaurant ‘De Jagershorst’ vormt het middelpunt van dit project. Rondom het restaurant zijn nieuwe bouwdelen toegevoegd. Het interieur is volledig gestript en de constructie uitgebreid door middel van nieuwe stalen balken en kolommen. De bestaande constructiedelen zijn verwijderd. Ook zijn alle houten vloeren en de bar gesloopt, deurkozijnen verwijderd en nieuwe deuropeningen gecreëerd. Het trappenhuis en de oude keuken zijn naar de ‘schil’ verplaatst.
Het zalencentrum kan door middel van scheidingswanden opgesplitst worden in zes kleinere ruimtes. Vanuit het zalencentrum is het mogelijk het terras te betreden.